Gnällig och otacksam

Jag har haft lite svårt att finna inspirationen att skriva något på min blogg i några veckor men fick idag till slut ett uppslag. Tror jag kan välkomna mitt första nättroll. I mitt sista inlägg så kritiserade jag tillvägagångssättet Lunds kommun har vad gäller betalningen av bostadsanpassning. Jag gjorde mig lite lustig över hur krångligt det var med kopior och skärmdumpar. Idag kom det svidande kritik över min inkompetens i kommentatorsfältet (se kommentarer under föregående inlägg), jag som jobbade på Arbetsförmedlingen borde veta hur man gör en skärmdump. Jag svarade att mitt syfte med bloggen är bland annat att berätta hur livet är som funktionsnedsatt i Sverige, landet som säger att alla är lika värda oavsett vad som händer i livet men där det inte alltid stämmer. Jag fick då ett snabbt svar att min blogg och jag är både otacksam och gnällig och det räknades upp en rad åtgärder jag blivit beviljad. En av åtgärderna jag tydligen var otacksam över var alla anpassningar som gjorts på mitt jobb. Alternativet till dessa anpassningar var sjukskrivning 100 % och sedermera sjukersättning, dvs förtidspensionering, vad hade inte det kostat? Dessutom hade jag mage att ha sommarnöjen!!! Detta sommarnöje är den sommarstuga mina föräldrar slet och stretade ihop till 1975. Jag blev först helt paff och ledsen men efter ett tag hämtade jag mig. Började fundera över vad jag gjort denna person, har jag träffat honom/henne? Frågorna hopade sig. Antagligen gillar inte personen ifråga att en massa skattepengar slösats på mig men vill då berätta att dessa skattepengar har jag betalat ett oerhört högt pris för. Helst hade jag inte velat ha en krona av dem utan levt ett helt normalt liv utan att behöva be om hjälp med allt. Jag vill genom min blogg berätta att talesättet det gäller att vara frisk för att vara sjuk stämmer enormt bra. Jag måste kämpa enormt mycket för varje åtgärd jag blivit beviljad. Det kommer inte av sig självt. Hoppas innerligt att intrycket att jag är gnällig och otacksam är isolerad till en person då jag flera gånger i denna blogg uttryckt lyckan över att ha fått överleva en septisk chock och få vara med då mitt barn växer upp.

14 reaktioner på ”Gnällig och otacksam

 1. Blir så illa berörd av att någon kallar dig gnällig och otacksam. Sedan ställer jag mig frågan varför jag blir så berörd av det. Jag förstår ju att denna personen inte känner dig och inte alls vet vem du är, hur fantastisk du är, jag har aldrig hört dig gnälla utan bara hört din tacksamhet över livet. Jag imponerad utav dig, en förebild för så många. Den styrka och allt ditt mod är något utöver det vanliga.
  Stor värmande kram från ett av dina fan

  Gilla

  1. Jag håller med!! Det är verkligen någon som INTE vet vem du är som har skrivit det där! Du klagar ju typ ALDRIG (inte på jobb iaf – till skillnad från många av oss andra!!!)! Jag känner inte många som har ett sånt positivt synsätt och är så levnadsglad som du är. Jag är också så himla imponerad av dig!! Det är en rätt obehaglig inställning personen ifråga har… Hoppas personen inte nät-trakasserar dig mer! Kram till dig!

   Gilla

 2. Usch!! Vilka hemska uttalanden från denna person!! Fruktansvärt!
  Det låter väldigt fint i tanken med att det ska vara jämlikt i Sverige, men hur det ser ut i verkligheten är en helt annan sak. Denna strävan efter jämlikhet bromsas kraftigt utav dessa personer som varken har förnuft eller förståelse till varje individs situation.
  Hade man tagit bort den personens ”sommarnöjen” hade det säkert inte det uppskattats. Varför drar hen upp ordet tacksamhet?? Helt galet!! Jag har arbetat många år inom vården på olika ställen och träffat oerhört många människor under denna lärorika och givande tid och jag kan säga att DU Christina är en av de människor som verkligen är otrolig. Självklart kan du vara tacksam för att du är i livet och får se bl.a din son växa upp och att du har en framtid, men tacksamhet för det som SKA fungera i samhället för att du ska kunna leva som alla andra…det är en helt annan sak! Du ska inte behöva tänka i dem banorna. Fokusera på dig och din familj fina du!!
  Må väl och njut av de fina stunder som bjuds:)

  Med vänlig hälsning,
  Monika.

  Gilla

  1. Hej Monika. Varför kallar du mig hen? Kommer säkert som en chock för dig men ett sommarnöje är en lyx för många människor, och åtnjuts inte vanligtvis av dem som får bidrag, såvida de inte fuskar. Hur legitimerar ditt arbete inom vården dina tankar om jämlikhet i sverige?

   Gilla

 3. Såfort någon ifrågasätter något, är det ett nättroll! Det är väl det enda sättet du kan hantera den första någonsin som kritiserar ett inlägg.

  Styr gärna bort konversationen från trollanklagelser, och diskuterar mer sakligt.

  Kommunen betalar räkningar som du skickar in, du beklagar dig över krånglet att skicka in dem. (fasst nu i efterhand får du det till att du humoristiskt ironiserade över den jobbiga processen för funktionshindrade snarare än dig själv)

  Du är dessutom angelägen om att inte visa kommunen vad du har på kontot.

  Rent hypotetiskt, tycker du att kommunen ska betala bidrag till människor som har tillgångar att göra det själva? Ska ekonomiskt bidrag ges i något avseende till människor som har tillgångar bundna i tex fastigheter som de har ägt i årtionden, och om affektionsvärdet är högt, (morfar byggde stugan) ska kommunen ta speciell hänsyn till det med.

  Vad händer om Agda 92 äger hela kungsgatan, med högt affektionellt värde, men ändå får och tar bidrag, alternativt får avslag för att alla andra med tillgångar får allt betalt?

  Allt i din blogg är inte gnälligt och otacksamt, bara bla en del av det ekonomiska.

  Kul att du har fått nytt upplägg att blogga, kommentarerna slog också rekord såg jag.

  Gilla

  1. Så Mike, du menar att den som drabbas av sjukdom har förbrukat sin rätt att utnyttja det välfärdssystem som vi byggt upp med skattemedel, skatt som även christina betalat under hela sitt liv. VEM menar du då ska ha rätt att uttnyttja den hjälpen? Enbart de utan ekonomiska tillgångar? Du menar att agda 92 får klara sig utan hemtjänst utan färdtjänst och hon ska minsann inte ha nån hjälp att rådda genom byråkratisverige bara för att hon har pengar?! Hjälpen man har rätt till är inte beroende av din ekonomiska situation, upp till en viss gräns absolut, men sen betalar alla lika för de insatser man kan få. Vi betalar högst skatt i världen, det här är inte usa, vi betalar för välfärden varje månad och den kan uttnyttjas av ALLA. Det handlar heller inte om socialbidrag, du verkar ha hängt upp dig på att man kan få bidrag även när man har egna tillgångar. Så fungerar sverige ska du veta, man kan få sjukvård gratis trots att man har egna pengar. Detsamma gäller hjälp i hemmet efter sjukdom. Man har också rätt att kunna leva ett bra meningsfullt liv, det är inte kommunen eller nån annan som ska bestämma vad man ska kunna göra bara för att man har ett fysiskt funktionshinder. I takt med att man under de senaste 10 åren monterat ner hela LSS systemet har denna rätt till hjälp försvagats.
   Att någon sen belyser det faktum att man i princip måste vara frisk, jävligt envis, ha enorma mängder tid, tålamod och ork för att ha ett funktionshinder i sverige idag är kanske nått som provocerar dig. Jag tycker du ska lägga din tid på något annat, kanske läsa en annan blogg som inte provocerar dig nått så in i bomben. Och du får acceptera att människor har olika syn på saker och ting. Jag är bara lite nyfiken på om du den dagen du behöver en rollator, eller att någon annan torkar dig i rumpan, eller för den delen gör nått trevligt som att komma iväg till en sommarstuga, om du då kommer betala detta själv med egna pengar och neka de ekonomiska ”bidrag” som tex hemtjänst eller en ramp vid ytterdörren innebär…

   Gillad av 1 person

   1. Jag frågade christina om hennes åsikt.

    Jag tycker inte christina har förbrukat sin rätt att utnyttja välfärden, men du väljer talande ord.

    Jag tycker ingen har rätt att ‘utnyttja’ välfärden, det är min poäng!

    De enda som har rätt att ‘nyttja’ skyddsnätet som har byggts upp av skattepengar, är de som inga har, inte de som har pengar på banken.

    Du cecilia, tycker alltså att utbetalningar av olika sorters försörjningsstöd och allsjöns anpassningar ska göras oavsett egna tillgångar, för att ‘det är så sverige fungerar’ jag tycker det är befängt.

    Ett system som kommer att haverera, och har redan gjort, som lss, som du själv nämner. Kranen har dragits åt, vissa har utnyttjat systemet, på andras tragiska bekostnad!

    Som att dela ut mat åt hungriga som väljer att ha matpengarna på banken. Bidrag ska vara till människor som inte har råd att bekosta framför allt nödvändigheter. Alla slags bidrag, socialbidrag, bostadsanpassning allt!

    Funktionshinder provocerar inte mig, och inte nånannan heller, vad som provocerar mig är att pengar ges till personer som redan har pengar, det är bisarrt, och gäller inte bara de i christinas situation.?

    Så länge man har ‘rätt’ till ekonomisk ersättning ska man roffa åtsig så mkt man kan, av skattemedel som kan göra mer nytta än betala sommarstuga.

    Det här är orsaken till som jag tror, att när du behöver rollator eller när du cecilia inte kan torka dig själv, kommer kassan va slut, det finns inget att få, och andra sitter nöjda i sin sommarstuga!

    Men det kanske du inte bryr dig om det, eller nån annans framtid heller, cecilia eller?

    Gilla

  2. De frågor du ställer har jag svarat på i mitt inlägg. Ja jag tycker alla ska ha rätt till samma hjälp oavsett pengar på banken, alternativet är att vi betalar mindre skatt och betalar mer ur egen kassa. Som i usa. Där får de som har mer pengar mer hjälp. Så vill inte jag ha det. Du menar att en person som arbetar och betalar skatt sen inte har rätt att utnyttja den välfärden de betalat för? Det är bara de som inte har pengar och inte betalar skatt som ska få ”bidrag”, hjälp att torka sig, bostadanspassningar betalda av kommun och stat?

   Gillad av 1 person

   1. Jag har inte ställt några frågor till dig cecilia.

    Du svammlar friskt och läste tydligen inte mitt svar på den kommentar du gjorde till mig.

    Men ok cecilia, jättebra!

    Ös ur resurserna förbehållslöst tills pengarna tar slut, utnyttja färdtjänst fasst du har råd med egen chaufför, låt de rika bli rikare och de fattiga fattigare.

    Som att låta folk med jobb och bostad äta gratis på frälsis, för att det är deras rättighet att ‘äta gratis’! Gratis är ju såå gott.

    Sjukvården är i kris, älsreömsorgen är i kris, barnomsorgen är i kris, lss är i kris, men låt alla få sin del av gratiskakan, vare sig de behöver den eller ej. En kaka som kostar mer för vissa än för än för andra att baka.

    Gilla

 4. Hej! Jag känner inte dig men är så imponerad av din styrka och kämpaglöd!! Jag tror att de flesta människor med ett uns vett i skallen anser att du har all rätt i världen till all hjälp du kan få och dessutom få lov att ifågasätta och klaga på sånt som inte funkar. Du har inte valt detta!

  Dessutom är det viktigt att lyfta det som inte fungerar för att vi som tex arbetar inom vård eller omsorg ska få upp ögonen och kanske kunna påverka saker och ting så de funkar mer optimalt.

  Jag hoppas att du kan skaka av dig idiotiska kommentarer och fortsätta blogga och kämpa!

  Gilla

  1. Hej Sofi,
   Vad fint av dig att höra av dig, tack!
   Jag kommer att fortsätta att skriva då inspirationen infaller vilket kan vara något ojämnt ibland. Det finns många märkliga proffstyckare runt om i hela världen vilket kan vara ganska otäckt då man råkar ut för dem men jag har fått så mycket stöd så det har jag skakat av mig.
   Ha det fint!
   Christina

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s