Kommunen som gör vad som faller dem in

Idag var det då dags för möte med kommunen. Juristen Marika från assistansbolaget hade flugit ner från Stockholm. Inför mötet mailade hon kommunens representanter och bad dem ta med det politiska beslut som säger att kommunen inte säljer tjänster. Vi möttes ute på St Lars och med på mötet var myndighetschef Lena Thosteman, chefen för handläggarna Helen Meyer och chefen för hemtjänsten Anne Bing Tingström. Mötet inleddes med floskler som vad trevligt att få ett ansikte, vilket väder och var det svårt att hitta hit. Jag fick sen lägga fram varför jag ville ha mötet och jag förklarade återigen problematiken kring min läggning. Mitt första förslag var att jag avsäger mig den tid jag fått i mitt assistansbeslut från Försäkringskassan som jag fått för läggning så hemtjänsten får ta det. Meyer sa blankt nej, när jag bad henne motivera så blev det en förvirrad redogörelse som jag inte förstod. Bing Tingström la till att de har inte tid för sådana extra uppdrag för tänk om alla skulle göra så. Mitt andra förslag var att jag köper tid av mitt assistansförslag av kommunens hemtjänst för läggning. De sa då att de säljer inte tjänster. Marika bad dem då plocka fram det politiska beslut som styrker detta. De började då titta på varandra och fråga varandra om någon hade med något men ingen hade något med trots att Marika mailat om det. De påbörjade då en inbördes diskussion om att något beslut finns väl inte, det är bara något de gör. Marika frågade var i lagen detta styrks men de visste de inte. Vi pressade dem och frågade vem som då bestämt det men det visste de inte. Marika ville ha namnet på förvaltningschefen och det förstod de inte varför hon ville ha. Jag frågade Ting Bingström om det då handlar om resursbrist men det gjorde det inte, jag sa att det framstod så innan men då hade vi missuppfattat henne. Vi la också till att hon ringt Marika och sagt att det är ett politiskt beslut som säger att Lunds kommun inte säljer tjänster men det sa hon att hon inte kunde ha gjort. Vi sa att vi båda hört att hon skulle ha sagt så.

Deras förslag var att jag skulle byta till kommunens upphandlade assistansföretag. Jag sa då att jag inte fick information att de hade denna resurs för min handläggare hade sagt att de inte hade någon assistans. När vi ändå var inne på min handläggare så berättade jag om den inkompetens hon har och all den osäkerhet hon gav mig så Meyer skulle ta det med sig. De fortsatte att ta upp att jag skulle byta och då sa jag att jag kan ta en titt på en lista och Thosteman sa att det går bra men rättades snabbt av Meyer. Man kan inte välja utan får ta det företag som står på tur. Jag och Marika bestämde oss då för att invänta domslutet.

Mitt ärende har hamnat hos förvaltningsrätten och vi har till den 15:e maj på oss att komma med förtydligande. Mötet gav oss i alla fall det att vi vet hur vi ska formulera det. Vi vill ha prövat om kommunens möjligheter att sälja tjänster och hur det kommer sig att vissa kommuner gör det. Vi vill veta om Lunds kommun gör rätt då de nekar mig möjligheten att köpa tid av hemtjänsten för läggning.

Mötet gav inte mycket mer. En hög inkompetenta damer som hamnat på sin post då de antagligen jobbat länge i kommunen. Det känns skrämmande att höga chefer som arbetar med funktionanedsatta får göra lite som de vill. Det värsta är ju att de hittat på något som inte existerar. Hade jag gjort så på mitt jobb så lovar jag att jag inte haft något jobb kvar!

3 reaktioner på ”Kommunen som gör vad som faller dem in

  1. Precis det du beskriver är det många som säger. Hade jag skött mitt jobb så hade jag inte haft något jobb kvar. När vi sitter ute i matsalen och käkar ihop får vi höra historier som är värre än värst. Inkompetenta idioter säger jag bara. Jag vet att du är stark och inte kommer ge dig. Men ibland funderar jag på de som inte orkar som du och jag. De blir överkörda och ibland tror jag att det är så kommunen och myndigheter vill ha det. Många kramar till dig

    Gillad av 1 person

  2. Känner igen dessa eländiga floskler, bristande kompetens och avsaknad av empati. Min 11 åriga flicka har inte fått LSS hjälp och Anne Bing Tingström satt på SIP möte i Januari i år och kunde inte ens bemöta frågorna som ställdes. Hon vill hellre likt många andra chefer i Lunds kommun sitta vid sin dyrköpta korkek och lukta på sina dyrköpta blommor. Stackars dig. Nu måste vi slå näven i bordet. Övriga Sverige ser ju hur eländig människosyn man har i Lunds kommun på många poster. Kram till dig och ge inte upp 🙏🏼😍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s