Siste april i Lund…

… låter som fest, Stadspark, bag in box och brassestol, men inte för familjen Pettersson/Eriksson. David skulle lämnas på dagis, och då mötte vi studenter på väg till spontanfesten i Stadsparken med bag in box och brassestolar kvart i 8, på morgonen. Studenter är aldrig uppe så tidigt som siste april, jag vet, har ju själv varit där. Skillnaden är att vi träffades på nationen klockan 8 för sillfrukost, efter det samlades alla nationer i Lundagård vid 10 för avfärd till idrottsplatsen. Där var det brännboll, stafett och dragkamp mellan nationerna. Jag var med i Hallands dragkampslag och vi vann nästan alltid, kanske för att vi var den enda nationen som tog det riktigt seriöst. Efter det gick vi till Helsingkrona för champagnegalopp och sedan dusch och sen fest på Hallands hela natten. Nu för tiden är det lite lugnare…

Jag hade tid hos handkirurgen i Malmö klockan 10 så jag och assistenten Sanna åkte dit. Där fick jag göra en fruktsallad med mina proteser.image Efter att ha massakrerat en apelsin så återstod en liten bit, som syns i skålen. Det blir dyrt om jag ska sköta hushållet själv, utan assistent. Efteråt var jag helt slut och svettig. När vi åkte hem, vid 12, så körde chauffören förbi Stadsparken och vi bevittnade en hel del nakna kvinnobakar i buskarna och en hel del koncentrerade manliga ryggar, bajamajorna räckte nog inte till, eller så var det kanske jobbigt att köa? Kissnödig blir man ju i alla fall av alkoholhaltiga drycker.

Efter lite träning och dusch så började det regna lagom till hämtningen av David. Det verkar som om regnet tömde Stadsparken för nu mötte vi samma studenter som i morse, bärande på brassestolar och lite lättare bag in box men på ett fantastiskt humör, trots regnet. Vi gick i alla fall hem, gjorde våra vanliga sysslor som att laga middag. Dan kom hem, Sanna gick hem och vi åt middag. Efter det busade vi alla i våra sängar så mycket så Dan somnade mitt i buset, men vaknade snart så vi kunde sätta oss i sofforna. Vi partyprissar tittade på ”Fargo” och jag somnade i soffan precis lagom till scenen då Frances McDormand skjuter Peter Stormare då han springer över isen. Det var vår siste april i studentstaden Lund 2015.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s